Definitief geen kap bij Dreefzicht

Er worden definitief geen bomen gekapt bij Dreefzicht. Dat is de uitkomst van een vergadering van de commissie Beheer van de Haarlemse gemeenteraad half november 2019. Eerder werd een ontwerp waarin een fors aantal bomen moest worden gekapt terug naar de tekentafel gestuurd.

Behoorlijk wat Haarlemmers waren toen boos over de voorgenomen kap, die te maken had met een grondruil met Dreefzicht en startten een petitie. Deze werd toen ruim 20.000 keer getekend. In de nasleep van de ophef, boog de commissie zich over de vraag wat er nu met de entree van de Haarlemmerhout moet gebeuren.

Geen kap

Het college presenteerde drie mogelijkheden, schrijft het Haarlems Weekblad, om verder te gaan met de entree van de Haarlemmerhout: het eerder gepresenteerde plan fors verbeteren en vergroenen, de situatie zoals hij nu is onderhouden of het bos houden zoals het is. In twee van deze drie scenario’s hoeven geen bomen te worden gekapt. Wethouder Snoek heeft toegezegd met een scenario aan de slag te gaan waarin geen bomen zullen worden gekapt of grond wordt geruild met de uitbater van Dreefzicht.

Speak Your Mind

*