Een aantal leden van de gemeenteraad van Haarlem spant zich in om Haarlem (verder) te vergroenen. Meer groen draagt bij aan het streven naar een klimaatneutrale stad en ‘een klimaat adaptief Haarlem’, stellen de raadsleden in een schrijven aan de wijkraden. “Wijkbewoners kennen hun wijk uiteraard het beste. Waar zou volgens u in uw wijk meer groen kunnen komen? En welk soort groen zou u dan wensen: bomen, een klein bosje, lager groen/struiken?” Suggesties kunnen per e-mail naar Rodrigo Cruz Linde, fractiemedewerker van de PvdA Haarlem.
Wellicht is dit een mooi moment om die plek in de straat aan te melden waar ooit een boom stond, die nooit door de gemeente is teruggeplaatst. Of een kans om oude laanbomen, die op een zeker moment moeten worden gekapt, nu al ’te vervangen’ door jonge bomen tussen te planten. Dus mocht u suggesties hebben, stuur ze in!
op de beelslaan hebben door de jaren heen enkele van de prachtige bloesembomen die de straat sieren het loodje gelegd en zijn niet vervangen of vervangen door bloesemloze bomen. het zou mooi zijn de oorspronkelijke rij weer gevompleteerd te zien.
Ben het hier helemaal mee eens. Het landelijke karakter is door de jaren heen helaas steeds minder geworden. Het trottoir van grind is vervangen door tegels, de bestrating door asfalt en de mooie bloesembomen worden idd NIET door bloesembomen vervangen. Geweldig om de bloesembomen in ere te herstellen
Goedemiddag,
Met het oog op vergroening, zou ik graag zonnepanelen op ons schuine dak aan de voorgevel plaatsen. Dit wordt helaas door de gemeent afgewezen i.v.m. beschermd stadsgezicht.
In het geval van een rijksmonument is hier wellicht nog iets voor te zeggen, maar ons huis stamt uit 1988 (Frederik Hendriklaan).
Ik vind dit een zeer vreemde houding van de gemeente in deze tijden van C02 reducerende maatregelen.
Ik begrijp dat dit niet meteen het soort vergroening is waar u in uw schrijven op doelt, maar het zou mij deugd doen als u dit toch vanuit de wijkraad nog eens wilt aankaarten bij de gemeente.
Met vriendelijke groet,
Frank Borger
In de van Oldenbarneveltlaan zouden wij graag aanplant zien van jonge boompjes tussen de bestaand oude bomen in, voordat deze omvallen of de gemeente straks vanwege de onveiligheid plotseling over moet gaan tot noodkap. De gemeente, bij monde van de heer M. Bom zegt al jaren dat dat niet kan omdat de kleine boompjes het niet zullen overleven, daar de grote bomen alle water zouden wegzuigen.
Een neutrale bomenspecialist van de firma “Treemotion” heeft de situatie ooit ter plekke beoordeeld en zegt juist dat dat geen probleem zal zijn gezien de afstand tussen de bomen.
Met de herinrichting van een gedeelte van de Churchill-laan is er een mooie groenstrook tussen stoep en straat gecreëerd. Daarnaast zijn ook de Willem de zwijgerlaan en de Churchill-laan 30KM zones geworden. Het blijkt voor menig weggebruiker een bijzonder lastige opgave om zich aan deze maximum snelheid te houden. Volgens mij zijn er mogelijkheden om door middel van o.a. nieuwe groenstroken de weg te versmallen en nieuwe groenlocaties op de hoeken naar de kleinere straten te creëren zowel meer groen in de wijk te brengen en de weggebruikers hun snelheid te laten matigen. Maak van de lanen weer echte lanen met bomen door asfalt te vervangen voor groenstroken.