Parkeren Oosterhoutlaan, Linnaeuslaan

Oosterhoutlaan Haarlem
Op 10 juli heeft overleg plaatsgevonden met de gemeente over de parkeerproblemen in de Oosterhoutlaan en Linnaeuslaan. Aanwezig waren bewoners, een lid van de wijkraad en van de gemeente de verkeersdeskundige en de verantwoordelijke voor de wijken in Zuid-Haarlem.

Diverse oplossingen zijn besproken en er zijn afspraken gemaakt voor vervolgonderzoek. Wij zijn benieuwd wat uw mening over deze problematiek is en of u ook suggesties, opmerkingen en/of ideeën heeft over het parkeren in onze wijk. Mailt u aub de wijkraad (info@zhvh.nl).

Comments

 1. Sjoerd Boelsma zegt

  Geachte wijkraad,

  In juni 2002 heeft de gemeente Haarlem besloten om een belanghebbendenparkeersysteem in te voeren in de Oosterhoutlaan en in de Linnaeuslaan. Op dit besluit hebben toen 10 personen, wonend in de Oosterhoutlaan, Linnaeuslaan en Vijverlaan, met succes bezwaar aangetekend. Algemeen bekend was dat de meeste geparkeerde auto’s behoorden tot bezoekers van het ziekenhuis Mariastichting.
  Bezwaar is toen aangetekend met de verwachting, dat wanneer het ziekenhuis er niet meer zou zijn en er een parkeergarage onder de nog te bouwen woontoren zou komen en het probleem zichzelf zou oplossen.
  Echter dit is dus niet het geval. Het probleem is alleen maar groter geworden met een half leeg staande parkeergarage. Je zou toch kunnen denken dat met een nu groter parkeeroverlastprobleem dan in de jaren 2002 en daarvoor het toch mogelijk moet zijn om weer bij de gemeente aan te kloppen voor het alsnog invoeren van een belanghebbendenparkeersysteem in de Oosterhoulaan, Linnaeuslaan (geheel) en de Vijverlaan.

  Met vriendelijke groet,

  Sjoerd Boelsma
  Linnaeuslaan 16 A
  Alle correspondentie van de gemeente en de bezwaren heb ik nog in mijn bezit.

 2. G de Vries zegt

  Parkeervergunningen invoeren voor 3 starten is niet het juiste antwoord. Het probleem zal zich alleen maar verplaatsen.
  Hoe kan het zijn dat een parkeergarage voor de helft leeg staat? De bewoners van de woontoren parkeren liever hun auto in de omgeving om wat geld uit te sparen? Oplossing: als je in de woontoren woont (huur of koop), moet het verplicht zijn om een parkeerplaats in de garage te kopen of huren en is er een parkeerverbod om in de omgeving te parkeren. Probleem opgelost.

Speak Your Mind

*