Pontje Spaarneveer opnieuw in de vaart

Vanaf maandag 22 juni 2020 komt het Spaarneveer weer in de vaart. Het pontje vaart van 9.00 uur tot (voorlopig) 15.00 uur. Zodra er weer voldoende vrijwilligers kunnen worden ingeroosterd, worden de overzettijden verruimd.

Spaarneveer

Spaarneveer

Het Spaarneveer is sinds maart 2020 door de coronamaatregelen aan de kant gebleven. Niet alleen was er toen door de lockdown nauwelijks verkeer om over te zetten, maar de ‘pontbazen en -bazinnen’ behoren tot  de risicogroep door hun leeftijd. Gele borden bij de pont wijzen passagiers erop dat het dragen van een mondkapje voor iedereen vanaf dertien jaar verplicht is.

Geringe kans op besmetting

Het gele bord

Het gele bord

Inmiddels is meer bekend geworden over de besmettingsrisico’s, bijvoorbeeld dat de kans op besmetting in de buitenlucht heel gering is. Omdat het openbaar vervoer sinds juni 2020 weer de normale dienstregeling onderhoudt en scholen weer zijn geopend, hebben de vrijwilligers van het Spaarneveer besloten binnen de maatregelen vanaf maandag 22 juni weer te gaan varen.

Belgiëlaan-Scheltemakade

Het Spaarneveer vaart tussen de Belgiëlaan en de Scheltemakade en is een samenwerking tussen gemeente Haarlem, Spaarnelanden en enthousiaste vrijwilligers.

Comments

  1. Helaas, nogsteeds uit de vaart.Technisch probleem? Had dat misschien in de c- tijd
    aangepakt kunnen worden? Graag herstel ASAP!

Speak Your Mind

*