Terreurdreiging in Vredenhof voortvarend aangepakt

Net voor de jaarwisseling komen er alarmerende berichten binnen op de buurt-app. De katten van bewoners aan de Van Oldenbarneveltlaan blijken al langere tijd geterroriseerd te worden door een uit de kluiten gewassen kater. Kat Muffin raakt hiervan zo in de stress dat zij niet meer naar buiten durft en overal in huis begint te plassen, ondanks de beschikbare kattenbak.

Cyperse kater gesignaleerd in Vredenhof

Cyperse kater gesignaleerd in Vredenhof

Bij het bericht zijn enkele foto’s gevoegd, waarop vaag een cyperse kater te herkennen is. “Die enorme cyper heb ik op de Crayenestersingel op jacht naar waterhoentjes gezien. Leek mij een verwilderde kat”, bevestigt een buurtgenoot. “Waarschijnlijk heeft deze zelfde verwilderde kat een paar weken geleden een paar van onze kippen doodgebeten, waardoor we onze andere kippen nu niet meer in de buitenren durven laten”, reageert een ander. “Ja, deze kater komt ook bij ons. Behoorlijk dominant, onze katten zijn bang voor hem”, meldt een derde buurtgenoot.

Vangkooi plaatsen

Het baasje van de geplaagde kat Muffin neemt contact op met de Dierenambulance. Die zal, zodra er een plekje vrij is in het asiel, een vangkooi komen plaatsen. In de tussentijd kunnen de stressklachten worden bestreden met medicatie: “Zylkene. Mogelijk durft ze dan weer naar buiten, want dan is het scherpe randje er af. Ook prima bij vuurwerkangst”, appt een hulpvaardige buurtgenoot. “Hier ook zo één. Kreeg blaasontsteking door de stress. Speciaal voer lukte niet. Maar eenmaal daags de inhoud van een Zylkene-capsule door een liquid snack zorgde voor een hele relaxte kat na één dag”, bevestigt een ervaringsdeskundige.

Vangkooi is in stelling gebracht

Vangkooi is in stelling gebracht

De beloofde maatregel van een vangkooi wordt op 7 januari door medewerkers van de Dierenambulance in stelling gebracht. Een dag later komt vroeg in de avond het verlossende bericht: Catzilla is gevangen! Het wijkdeel Vredenhof kan opgelucht ademhalen, de poezenluikjes kunnen weer los. Maar er zijn ook blijken van medeleven met de kater: “Arm kind, is kansloos in het asiel”, appt de buurtgenoot van de medicatie-tip.

Kater is gechipt

De ambulanciers ontdekken dat de gevangen kater is gechipt. Het dier blijkt thuis te horen bij een gezin in de Voorhelmstraat in het Rozenprieel. Daar is hij al ruim een jaar geleden spoorloos verdwenen. “De eigenaren zijn dolgelukkig dat hij terug is. Ze konden zich niet voorstellen dat hun kat hier zoveel ellende had toegebracht. Ze houden hem voorlopig binnen. Maar het is niet volledig uit te sluiten dat hij terugkeert.” Vredenhof blijft waakzaam.

Speak Your Mind

*