Tijger is terug!

De fors uit de kluiten gewassen kater Tijger uit de Voorhelmstraat in het Rozenprieel is terug in Vredenhof. In januari 2020 en februari 2021 is de gechipte kater met een katvriendelijke vangkooi van het dierenasiel in Zandvoort gevangen en teruggebracht naar zijn baasje.

Begin juli werd een buurtgenoot gealarmeerd door de eigenaar dat Tijger opnieuw aan de wandel was gegaan. Diezelfde avond werd hij al gesignaleerd door buurtgenoten op de Jacob Catslaan en de Johan de Wittlaan. Niet veel later kwamen de eerste foto’s binnen.

Herplaatsing op het platteland

Het dierenasiel heeft het baasje geadviseerd de kat te herplaatsen op het platteland. Tijger is volgens de deskundigen psychisch niet toegerust voor het stadsleven, maar het baasje is weifelachtig.

Op 24 juli 2021 om 23.00 uur werd een eerste vangpoging ondernomen, helaas zonder resultaat. Op 25 juli ’s avonds is een nieuwe poging ondernomen, opnieuw zonder resultaat. Buurtgenoten worden opgeroepen om nieuwe waarnemingen van Tijger door te sturen via de buurt-app. Wellicht dat de vangkooi met meer succes elders kan worden opgesteld.

Update 26.6

Tijger heeft zich ditmaal niet laten vangen. Waarschijnlijk scharrelt hij deze zomer te makkelijk zijn kostje bij elkaar om te worden verleid door het voedsel in de vangkooi. Die is weer retour naar het asiel in Zandvoort.

Die kat kom weer

Een buurtgenoot signaleerde dat de situatie rond Tijger opvallende gelijkenissen vertoont met de kat uit het lied ‘Die kat kom weer‘. Meer coupletten vind je hier.

Speak Your Mind

*