Wateroverlast: wat kun je er tegen doen?

De wijkraad ontving een bericht van een bewoonster van de Crayenesterlaan over grondwateroverlast. Zij vraagt wat in de buurt de ervaring is met mogelijke oplossingen voor het vocht in kruipruimten.

Crayenesterlaan 57-63

Crayenesterlaan 57-63

“Als bewoner van de Crayenesterlaan richt ik me tot u in verband met het volgende. Wij bewonen één van de rijksmonumenten van het blok 57 t/m 63. Onder deze panden bevindt zich een gezamenlijke grote kruipruimte. De panden staan op houten palen. We hebben onlangs besloten dat we deze ruimte zouden willen isoleren. Bij de onderzoeken daarvoor is betonrot geconstateerd. Wij hebben diverse bedrijven benaderd voor een offerte voor de aanpak hiervan. Zij concludeerden dat de oorzaak ligt in het hoge vochtgehalte in deze ruimte. Momenteel wordt één woning gerenoveerd en moet men voor het leidingwerk in deze ruimte werken. Dit is bijna niet mogelijk vanwege de hoge waterstand.
Ik heb de gemeente benaderd (afdeling Gebiedsontwikkeling en Beheer Zuid-West) om te informeren naar onlangs gemeentelijk ingrijpen in het grondwaterpeil. Men vertelde mij dat deze constant wordt gehouden, op 80 cm.
Mijn vraag aan u is of u de hoogte bent van dit vochtprobleem bij andere woningen in deze buurt? Heeft u enig idee wat men als oplossing hanteert (b.v. schelpen, zandstorting)?

Alvast mijn dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Birgit Nederpelt”

Mocht u goede ervaringen hebben met de bestrijding van vochtproblemen in kruipruimten in deze buurt, wilt u deze ervaringen dan hieronder delen door een reactie te plaatsen? Dank!

Speak Your Mind

*