Wijkraad roept HFC op tot gesprek met omwonenden

Wijkraad Zuiderhout & Vredenhof roept HFC in een brief op in gesprek te gaan met de omwonenden van de voetbalclub. Bij hen leven grote zorgen over de nieuwbouwplannen van de voetbalvereniging voor een nieuw clubhuis, dat in omvang en hoogte een verdubbeling van de huidige omvang inhoudt.

Omwonenden zijn bezorgd over de aanzuigende werking van het nieuwe clubhuis, met een toename van  overlast in de buurt tot gevolg. Zo zijn omwonenden onder andere geschrokken van de plannen voor een terras van 140 vierkante meter met buitenbar dat gepland is op de eerste etage van het nieuwe pand. Het gebouw met dakterras ligt veertig meter dichter bij de woonwijk dan het huidige onderkomen van HFC.

Enquête onder omwonenden

De wijkraad Zuiderhout & Vredenhof hield onlangs een enquête onder omwonenden, kreeg van HFC inzicht in de bouwtekeningen en stelde op basis daarvan een objectieve vergelijking van huidige en nieuwe situatie op.

Lees hier de brief aan het HFC-bestuur en bekijk de uitkomsten van de enquête en de vergelijking (pdf) van de bouwplannen met de huidige situatie.

Comments

  1. Jaegers zegt

    Ik maak me inderdaad veel zorgen over de aanzuigende werking van een eventueel nieuw clubhuis, de grotere bar en de bijbehorende geluids- en parkeeroverlast. Mede omdat deze club afgelopen jaren bijzonder weinig energie heeft gestoken in het voorkomen van overlast dan wel daar niet succesvol in is geweest.

Speak Your Mind

*