Zinkgat in Johan de Wittlaan snel gerepareerd

Je staat toch even te kijken, als er op een doordeweekse woensdagochtend een fors gat in het wegdek voor je oprit verschijnt. Dat overkwam bewoners in de Johan de Wittlaan in het wijkdeel Vredenhof.

Een oplettende scholier appte kort voor negenen een foto van het gat naar zijn moeder, die direct de gemeente waarschuwde en de foto deelde in de buurtapp. Bezorgde buurtbewoners verzamelden zich rondom het gat. Er werd gespeculeerd over de oorzaak: hoe kan zo’n gat nu overnight ontstaan? Een buurvrouw zette het gat af met pylonnen, om passerende automobilisten op tijd te waarschuwen.

De gemeente schakelde wegenbouwer BAM in, die onverwijld uitrukte.  De oorzaak van het zinkgat bleek een gat in de riolering, waardoor zand onder de straatstenen wegspoelde. Het lek werd gedicht, het zand aangevuld en de klinkers weer op hun plaats gelegd. Om half drie ’s middags was de reparatie klaar. Zo snel kan het gaan.

Update 28.1.2024: Op de plek van het zinkgat lijkt opnieuw een kuil in de weg te ontstaan. We houden de plek in het oog om te zien hoe dit zich ontwikkelt.

Comments

  1. Goed geregeld Johannes.

Speak Your Mind

*