Project: “Natuur in Haarlem”

project natuur in Haarlem“Natuur in Haarlem” is opgericht op 8 juli 2012 en is bedoelt om inwoners en bezoekers van Haarlem meer bewust te maken van de natuur en te laten genieten van de natuur dicht bij huis. Dus in huis, in de tuin, in de straat, in de wijk, in het park etc. Dit doen we door middel van het “waarnemen” van de natuur en het doorgeven van deze waarnemingen op www.waarneming.nl.

Iedereen kan (op eigen gelegenheid, of samen met ons) meedoen. Op onze website staat alles wat de mensen nodig hebben om mee te kunnen doen, zoals uitleg over het registreren van waarnemingen, een lijst met boeken en websites over de natuur en de link naar ons forum waar zij terecht kunnen met vragen. Regelmatig organiseren we “Wildlife Safari’s” en op 16 juli 2014 houden we weer een “Tuin-onder-de-loep-dag”.

Dit jaar wil ik samen met zoveel mogelijk inwoners en bezoekers van Haarlem de natuur van Haarlem op de kaart zetten.

Meer informatie hierover: www.natuurinhaarlem.nl/NiH2014.php

Ook zijn jullie van harte welkom op het “Natuur in Haarlem” forum. Jullie kunnen daar bijvoorbeeld vragen stellen over de natuur in Haarlem en/of de leden vragen wat ze van bepaalde onderwerpen vinden.
www.natuurinhaarlem.nl/Forum

Als er vragen zijn hoor ik het graag.

Vriendelijke groeten,
Marleen Baltus,

Oprichter en beheerder van “Natuur in Haarlem”.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Natuur-in-Haarlem/440846232612489
Websitewww.natuurinhaarlem.nl
You Tube: http://www.youtube.com/user/NatuurInHaarlem/videos
Forum: www.natuurinhaarlem.nl/Forum
Twitter:  https://twitter.com/NatuurInHaarlem

 

Nieuwbouw HFC

Het voormalige Zandvoortse strandpaviljoen van Corendon wordt vanaf 16 juni 2021 opgebouwd op het hoofdveld van Koninklijke HFC. De strandtent dient als tijdelijk clubhuis tijdens de bouw van het nieuwe onderkomen van de voetbalvereniging. De onderdelen worden aangevoerd in zeecontainers. Het bewonerscomité ‘Buren van HFC’ stuurt een persbericht uit over de zorgen die in de…lees verder »

Pont over het Spaarne

Op 14 oktober 2009 publiceert de gemeente een persbericht met de mededeling dat er vanaf voorjaar 2010 een fietspont zal varen over het Spaarne ter hoogte van de Belgielaan en de Spaarnelaan. Het persbericht is een vervolg op het besluit van het college van B&W een dag eerder. Met dit collegebesluit overvalt het college van…lees verder »

Verkeer

Er is een aantal redenen waarom het verkeer in onze wijk aandacht verdient. Ten eerste is er in de wijk sprake van doorgaand sluipverkeer waarvan de ontwikkeling alleen al vanwege de veiligheid rond de scholen in de gaten moet worden gehouden. Daarnaast is er de nieuwbouw op het terrein van de voormalige Mariastichting die bij…lees verder »

Haarlemmerhout

Een deel van de Haarlemmerhout behoort tot de wijk Zuiderhout & Vredenhof, namelijk het zuidelijke deel van de Kleine Hout tot aan het Hertenkamplaantje, dus inclusief het Hildebrandmonument, de Hertenkamp, de Kinderboerderij en restaurant Nurks. De Haarlemmerhout is een Rijksmonument en onderdeel van het beschermd stadsgezicht Binnenstad. De Hout, Nederlands oudste stadsbos heeft een hoge cultuurhistorische…lees verder »