Boomstammen houden Emauslaan vrij

De gemeente Haarlem voorkomt met het plaatsen van enkele boomstammen langs de Van Oldenbarneveltlaan dat foutparkeerders het fietspad tussen de sportvelden aan de Emauslaan blokkeren.

De boomstammen vormen een eerste stap in het aanpakken van verkeersovertreders in het wijkdeel Vredenhof.

Parkeren op fietspad

Boomstamen aan de Emauslaan

Boomstamen aan de Emauslaan

De boomstammen liggen er sinds 16 juni 2020. Enkele bezoekers van voetbalclub Koninklijke HFC gaan nogal losjes om met de verkeersregels en de regels rond parkeren. Dat leidt af en toe tot overlast door parkeren voor uitritten, op hoeken, invalideparkeerplaatsen en het fietspad tussen de sportvelden. Het brengen en halen van jonge spelers leidt regelmatig tot een verkeerschaos en onveilige situaties op de aan- en afvoerroute via de Jacob Catslaan, Van Oldenbarneveltlaan en Heinsiuslaan.

Aanvullende maatregelen

De wijkraad, de voetbalclub en het bewonerscomité Veilig Verkeer Vredenhof zijn met de gemeente in gesprek over aanvullende maatregelen om het verkeer in de wijk in goede banen te leiden. De gemeente heeft al toegezegd op drukke momenten rond de voetbalvelden handhavers op pad te sturen.

Gerelateerd(e) project(en):

Comments

  1. Douwe van der kooi zegt

    Goed dat er aandacht is voor de chaotische situaties die rond het steeds drukker wordende voetbalgebeuren ontstaan.
    Echter, ik zou er voor willen waken dat onze prachtige idyllische wijk, waar keurige parkeerders uiteraard met liefde worden gedoogd, vanwege allerlei belijning en verkeersbebording verwordt tot een soort verkeerstuin (waar zonder handhaving zich toch niemand iets van aantrekt) dan wel een soort gelegaliseerd parkeerterrein voor de Koninklijke HFC.

Speak Your Mind

*