Gemeente Haarlem zoekt junior cyberagenten

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Haarlem op zoek naar junior cyberagenten: kinderen tussen acht en twaalf jaar die door het spelen van het spel HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat kinderen meer leren over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn.

Cyberagent

Door het spannende HackShield spel te spelen leren kinderen kwaadaardige hackers op te sporen of te slim af te zijn. Tijdens het spelen, leren zij alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield leert de kinderen al deze online gevaren te herkennen. Waardoor zij ook anderen kunnen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige digitale wereld.

HackShield

HackShield

Vanaf 2 maart 2020 hangen op basisscholen, BSO’s en sportverenigingen in Haarlem posters die kinderen uitnodigen om het spel te spelen. Ook wordt vanuit politie en gemeente via een online filmpje de oproep gedaan om mee te doen aan het online spel. Dit gebeurt niet alleen in Haarlem, maar ook Heerhugowaard, Koggenland, Den Helder, Heemstede, Langedijk en Alkmaar gaan op zoek naar junior cyberagenten.

Huldiging

De beste cyberagenten uit Haarlem worden in april in het Stadhuis gehuldigd. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle cyberagenten van de betrokken gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.

Kom in actie!

Kinderen die mee willen spelen om online boeven te pakken en te leren van de gevaren in de digitale wereld kunnen dit doen via www.joinhackshield.nl of door de gratis game te downloaden in de App-store of Play-store.

Speak Your Mind

*