HFC gaat gesprek met buurt aan over nieuwbouw

Het bestuur van voetbalvereniging Koninklijke HFC gaat het gesprek aan met een comité van omwonenden over de zorgen die in de buurt leven over de plannen voor een nieuw clubhuis.

Daarmee geeft de club gehoor aan de oproep van de wijkraad Zuiderhout & Vredenhof om de zorgen met omwonenden te bespreken.

Lees hier de brief van het HFC-bestuur (pdf) en hier de update (pdf) op de HFC-website.

Extra parkeerruimte

Nieuwe watergang HFCHet waterschap heeft een besluit ter inzage gelegd voor de aanleg van een sloot langs de zuidwestkant van ‘veld 5’ langs de Van Oldenbarneveltlaan, voor de deur bij het Haarlemmerhouttheater. De watergang is ter compensatie van de extra verharding die ontstaat door de bouwplannen, waardoor meer regenwater moet worden afgevoerd. Aan het einde van de laan, aan de kant van  de N208, komt op het sportveld extra parkeerruimte met dertien parkeerplaatsen. Op de tekening is dat in de linker onderhoek te zien.

Update

Op 23 april laat HFC bij monde van secretaris Eelco van Ravenswaaij van de Accommodatiecommissie weten dat de zaken iets anders liggen: “Zoals wij eerder mondeling en schriftelijk (zie onder andere onderdeel g. memorandum) hebben aangegeven is de situatie zo dat indien de gemeente na herontwikkeling van de groenstrook van de Van Oldenbarneveltlaan het wenselijk vindt dat wij extra parkeerplaatsen creëren op eigen terrein, deze bereidheid bestaat tot een max. aantal van 10, reden waarom deze zijn ingetekend. Voor de goede orde; deze optie heeft niet onze voorkeur.”

Gerelateerd(e) project(en):

Comments

  1. Douwe van der Kooi zegt

    Begrijp ik nu dat de Van Oldenbarneveltlaan serieus parkeervakken overdwars krijgt? Eén van de mooiste laantjes van Haarlem? Dit gaat toch alle HFC-perken te buiten??

Speak Your Mind

*