HFC installeert duurzame LED-verlichting

Nieuwe veldverlichting HFC

Nieuwe veldverlichting HFC

Langs het hoofdveld van HFC is in september 2019 begonnen met de aanleg van nieuwe, energiezuinige LED-verlichting. Een voordeel is dat deze armaturen minder strooilicht opleveren, waardoor omwonenden minder overlast zouden ervaren, stelde HFC-voorzitter Dirk Jan Rutgers tijdens een voorlichtingsbijeenkomst en buurtborrel eind augustus.

Kort na ingebruikname van de nieuwe verlichting zijn er juist méér klachten over lichtvervuiling door de Koninklijke. Sommige nachten verzuimen de dienstdoende clubleden de verlichting bij vertrek uit te schakelen en blijft de verlichting de hele nacht branden. Bewoners aan de Emauslaan kunnen slecht de slaap vatten in hun hel verlichte slaapkamer, andere omwonenden kunnen ’s nachts in de woonkamer de krant lezen, zonder zelf licht te maken.

Haperende tijdklok

Bij navraag verklaart HFC de nachtelijke lichtshow uit het haperen van een tijdklok, waarvan clubleden veronderstelden dat die na hun vertrek de veldverlichting zou doven. Dat gebeurde dus niet.

Nieuwe veldverlichting HFC

Nieuwe veldverlichting HFC

Met de komst van de nieuwe lampen is het probleem van de vergeten verlichting nog niet helemaal voorbij, vertelt een omwonende. ‘Gisteren heb ik de club nog gebeld om 23.30 uur. Bleek dat ze de lichten aan het ’testen’ waren voor een grote wedstrijd vandaag. Vreemd tijdstip, maar kort na mijn telefoontje gingen de lichten alsnog uit.’

2-1 voor de bezoekers

De test werd gedaan voor de KNVB-bekerwedstrijd op 29 oktober 2019 tegen Telstar. Voor de kassa aan de Van Oldenbarneveltlaan vormde zich die avond een lange rij. De buurt liep snel vol met verkeer dat op zoek was naar een parkeerplek. Het was voor het eerst in de 140-jarige historie van de club dat een bekerduel op een doordeweekse avond op eigen veld werd gespeeld, dankzij de nieuwe lampen. Het werd 2-1 voor Telstar, dat door gaat naar de tweede ronde. De wedstrijd is verslagen door Fox Sports.

Nieuwe veldverlichting HFC

Nieuwe veldverlichting HFC

Gerelateerd(e) project(en):

Speak Your Mind

*