Kerstbomen leveren geld op

Ieder jaar organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden begin januari een kerstbomen inzamelactie. Kinderen tot en met vijftien jaar kunnen kerstbomen brengen en ontvangen 0,40 euro per boom plus een lootje. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de wijk. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

De kerstbomen inzamelactie 2020 vindt plaats op:

woensdag 15 januari 2020 – tussen 12.30 en 16.00 uur
op de hoek Churchillaan/Willem de Zwijgerlaan, naast de flat

De uitslag van de winnende loten en de Superprijs zijn vanaf dinsdag 21 januari 2020 (13.00 uur) te vinden op de pagina ‘prijswinnaars’.

0,4 euro en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen 0,40 euro en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van 500 euro. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook honderd cadeaubonnen van tien euro te winnen.

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Verzamelen bomen

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.

Speak Your Mind

*