Portretten van zeventigers: 50 van 70

Gea Beukema en Charlotte Krop, twee wijkbewoonsters van Zuiderhout hebben samen een fotoboek gemaakt met vijftig portretten van actieve zeventigers. Er staan enkele deelnemers uit de wijk in en ze interviewden ook elkaar.

De opbrengst van het boek gaat naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Beukema en Krop gunnen het kinderen met kanker ook om zo’n leeftijd te bereiken. Het boek wordt op 29 februari 2020 om 16.00 uur gepresenteerd bij Boekhandel Blokker in Heemstede. Iedereen is van harte welkom.

70 is een kantelpunt

Zelf vonden Beukema en Krop het allebei een kantelpunt in hun leven: zeventig worden. Ze vroegen zich af: Waar zijn we trots op of dankbaar voor? Wat hebben we nog tegoed? Zouden we misschien iets anders doen in ons leven als we het over mochten doen? Wat gunnen we de volgende generatie? Door deze vragen voor zichzelf te beantwoorden, werden ze nieuwsgierig naar andere mensen van hun leeftijd. Zijn ze ook nog zo actief? Waar gaan ze voor?

50 van 70

Cover: 50 van 70

‘Zeventig is het nieuwe vijftig’ hoor je wel. Misschien wat overdreven, maar toch! De auteurs voerden gesprekken met mannen en vrouwen die vaak nog volop in het leven staan. Mensen met een verschillende achtergrond en levensvisie: een dominee en een orgelman, een ‘tuinvrouw’ en een acteur, een ambtenaar en een fotografe, een dirigent en een cabaretière, een vroedvrouw en een documentairemaakster, een transgender, een idealiste en een pragmaticus. Ze interviewden ook elkaar.

Boeiend, inspirerend en ontroerend

De auteurs waren verrast: hoe is het mogelijk dat een onzekere start of zoveel obstakels een mooie levenswandel opleveren; bij sommigen lijkt alles vanzelf te zijn gegaan. Ze vonden het boeiend, inspirerend en ontroerend om te horen dat er bij de zeventigers die ze spraken zoveel mildheid in hun leven is gekomen, dat ze nog zeer actief zijn, blij zijn in een vrij en democratisch Nederland te wonen, zich zorgen maken over het klimaat, en zoveel meer.

Beukema en Krop zijn er in geslaagd om voor de lezer – jong en oud! – herkenbare thema’s zo te beschrijven dat je misschien wel zin krijgt om aan je eigen biografe te beginnen. Of je verlangens bij te stellen.

Bij plaatselijke boekhandel

Het boek kost 29,95 euro en is te koop bij de plaatselijke boekhandels. Je kunt het boek ook via email bestellen bij gea50van70@gmail.com of charlotte50van70@gmail.com. De verzendkosten bedragen vier euro (1-2 boeken) of 6,75 euro (3-5 boeken).

Speak Your Mind

*