Sint Jacob in de Hout vernieuwt

Het woonzorgcomplex Sint Jacob in de Hout aan de Zuiderhoutlaan 1 zal in de komende jaren ingrijpend worden vernieuwd. Zorgverlener Sint Jacob maakt plannen voor sloop en nieuwbouw van het huidige complex. Op 28 januari 2021 werd wijkraad Zuiderhout en Vredenhof bijgepraat over de voornemens.

In het nieuwe gebouw komen verschillende vormen van verzorgd en beschermd wonen met tweekamerappartementen, grotere studio’s en aanleunwoningen. Het gebouw uit 1966 sluit niet meer aan bij de huidige eisen. Naast de bewoners die 24-uurszorg nodig hebben, wil Sint Jacob wil zich richten op een generatie van fittere bewoners. Renovatie zou duurder uitpakken dan nieuwbouw.

Er wordt onderzocht of er bij het nieuwe complex ook meer voorzieningen kunnen komen die aansluiten op wensen uit de buurt. Daarbij kan worden gedacht aan kleine horeca – bijvoorbeeld aan de tuinzijde of op een openbaar dakterras – een proeftuin, fysiotherapie, sportfaciliteiten voor ouderen, een apotheek, huisartsenpost en steunpunt voor thuiszorg en alarmering, bijvoorbeeld als een oudere buurtgenoot is gevallen. Ook wordt gekeken of het monument aan Emauslaan 6 waarin Sint Jacobs Godshuis kantoor houdt – en waaruit zorgorganisatie Sint Jacob is voortgekomen – een prominentere rol kan krijgen binnen het complex.

Levendige plek

Door de buurt meer bij het woonzorgcomplex te betrekken hoopt Sint Jacob een levendige plek voor zijn bewoners te creëren. Eén van de ideeën is de nu nog gesloten tuin toegankelijk te maken vanaf de Crayenestersingel. Sint Jacob is zeer geïnteresseerd in wensen en ideeën uit de buurt en zal binnenkort een korte enquête verspreiden onder de buurtbewoners rondom Sint Jacob in de Hout.

Heb je al een idee of wens? Laat hieronder een reactie achter.

Speak Your Mind

*