Wat moet dat, met die groene scooters? (2)

Niet alle buurtbewoners ergeren zich aan de groene deelscooters van Felyx, die her en der in onze buurt staan geparkeerd.

“Deelscooter -> 2e auto eruit !!”, appt een buurtgenoot. “Ik vind het ook een mooi concept, juist om het gebruik van de auto in de stad terug te dringen. Dus ook in het weekend rondom HFC. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom mensen het zo ontzettend vervelend vinden dat er een paar scooters op de stoep staan”, zegt een ander. “Snap ik ook niet, de wortels die in de stoepen zijn zijn vele malen hinderlijker”, valt een ander bij. “Inderdaad een goed concept. Fijn dat onze buurt met de tijd meegaat.”

De mening dat de scootertjes de lanen in onze buurt ontsieren wordt niet door iedereen gedeeld. “Rommelig in het straatbeeld? Dat valt toch reuze mee? Ze staan bij elkaar in kleine groepjes. Je bent het wellicht niet gewend, maar dat maakt het niet meteen rommelig.” De scooters zouden een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het autoverkeer in onze buurt, vooral in de omgeving van HFC. “Ik begrijp heel goed dat de omwonenden rondom HFC veel parkeeroverlast hebben in de weekenden. Stel nou dat alle Haarlemmers die naar HFC komen niet met een auto maar met een deelscooter komen. Dat lost dan toch een probleem op?”

Toch zou het fijn zijn geweest als de gemeente iets over de proef met deelscooters zou hebben gemeld, vind een buurtgenoot. “Is misschien ook een kwestie van interpretatie. Wat de een rommelig vindt, vindt de ander gezellig of levendig. Ik denk dat we elkaar niet moeten willen overtuigen van het eigen perspectief. De gemeente had er best iets meer over kunnen voorlichten. Maar als de proef voorbij is en besloten wordt dat ze blijven, mag het geluid van overlast op de stoep niet genegeerd worden. Bij mij staan ze niet voor de deur, maar ik zou er wel van balen als dat wel zo zou zijn. Dan horen er ook parkeervoorzieningen bij.”

Comments

  1. Marieke Van der Kooi zegt

    Er is sprake van een proef. Mijn vraag is: wie wordt er betrokken bij het evalueren van deze proef? Mijn vrees is dat wij als bewoners dat niet zullen zijn, omdat we ook bij de start niet geïnformeerd zijn.
    Kan de wijkraad dit bij de gemeente aankaarten? Ik zou graag een terugkoppeling geven.

    • Johannes van Bentum zegt

      Hoi Marieke, tijdens de laatste vergadering heeft de wijkraad besloten hierover een brief met een hele reeks vragen aan de gemeente te sturen (jouw vraag staat er ook bij). Het antwoord verwerk ik tot een nieuwsbericht op deze site. Ik houd je op de hoogte.

Speak Your Mind

*