Watermeterfabriek is 330.000 euro waard

De getaxeerde waarde van de Watermeterfabriek aan de Noord Schalkwijkerweg 117 bedraagt 330.000 euro. Dat blijkt uit het taxatierapport dat door de gemeente online is geplaatst.

Taxateur Forvalue uit Amersfoort komt tot die waarde op basis van een jaaromzet uit horeca-exploitatie van 1,25 miljoen euro, ofwel een weekomzet van 25.000 euro. “Er is uitgegaan van een restaurantbedrijf met ruime openingstijden en zaalaccommodatie.
De verdieping is voorlopig als bedrijfswoning aangemerkt”, stelt de taxateur in een toelichting.

De waardebepaling door de taxateur dus niet gebaseerd op kleinschalige horeca (horeca klasse I) waarvan in de overige stukken rond de verkoop van de Watermeterfabriek wordt gerept. De stichting Rond Spaarne en Hout maakt zich zorgen dat de gemeente uiteindelijk grootschaliger horeca in het pand zal toestaan, waardoor er overlast voor omwonenden ontstaat, ook aan de overzijde van het Spaarne in het wijkdeel Zuiderhout.

Digitaal afgeplakt

In het taxatierapport zijn weliswaar delen digitaal afgeplakt, maar de oorspronkelijke tekst kan met weinig technische kennis weer leesbaar worden gemaakt. De gemeente heeft het stuk, nadat dit is gemeld, niet vervangen.

Speak Your Mind

*