Watermeterfabriek toch naar hoogste bieder

Ondanks een laatste beroep op de gemeenteraadsleden om het pand uit de verkoop te halen, zal de hoogste bieder het pand krijgen toegewezen. Dat stelde plaatsvervangend wethouder Floor Roduner (PvdA) tijdens de vergadering van de commissie Ontwikkeling op 7 januari 2021.

Roduner meldde de commissie dat er 23 inschrijvingen op de Watermeterfabriek zijn geweest, waarvan er 21 boven de vraagprijs en een aantal zelfs substantieel hoger. Om geen misverstanden te laten bestaan, benadrukte Roduner dat de verkoop is voorgelegd aan de gemeenteraad, dat gekozen is voor gunning op prijs en dat er verder geen bestuurlijke belsuitvorming meer aan de verkoop te pas komt. “Niet van de raad en niet van het college.” Met de notaris wordt nog gekeken naar de voorwaarden die aan de verschillende biedingen zijn gesteld, waarna het pand aan de hoogste bieder wordt gegund.

De Watermeterfabriek

De Watermeterfabriek

Voorafgaand aan de mededelingen van Roduner hadden drie insprekers nog een laatste oproep gedaan aan de raadscommissie het pand uit de verkoop te halen om daarmee een kans te bieden aan de plannen van het Watermetercollectief voor een zorgbakkerij, theehuis en een verpakkingsarme winkel. Simanto Dragtsma van het collectief opende met een vlammend betoog over de plannen, Anneke Abma eindigde met de vraag waarom de raad volledig voorbijgegaan is aan de plannen van buurtbewoners met wie de gemeente de afgelopen vijftien jaar in gesprek is geweest over de Watermeterfabriek. De plotselinge verkoop aan de hoogstbiedende heeft de betrokkenen volledig overvallen, aldus Abma. Zij  overhandigde commissievoorzitter Dilia Leitner (D66) een petitie die in korte tijd door achthonderd buurtbewoners is ondertekend.

Speak Your Mind

*